14 жовтня українці вперше святкували День захисника України. Цього дня справа захисту української незалежності згуртувала і кадрових військових, і добровольців, і волонтерів. Це також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за свою землю і відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.

В рамках виставки “Сила нескорених” співробітники Українського інституту національної пам’яті організували показ історичних стрічок “Українська революція” режисера Івана Канівця, “Хроніка Української повстанської армії 1942-1945” режисера Тараса Химича та “Холодний Яр. Воля України або смерть” режисера Галини Химич.

Після фільму імпровізовані глядачі здіймають ґвалт. Прислухаємося – кажуть: “Та цей фільм треба показувати і в школах, і в дитсадках, і скрізь, де тільки можна. Ніхто ж не знає про Холодний Яр!”  Кажемо: “Фільм у вільному доступі в Інтернеті. Будь ласка, показуйте, розповсюджуйте!” Виявляється, не всі мають можливість побачити фільм в мережі. Просять показувати на телебаченні, розповсюджувати диски в освітніх закладах.

Вже потім підходить до нас військовий, тисне руку і каже: “Знаєте, правильно фільм закінчується – Майбутню нагоду створення власної держави — не сміємо зустріти так непідготовленими, як зустріли минулу. І мусимо знати, що ворог лише мертвий перестає бути ворогом. Оцих “фуфайок” треба виганяти звідти, самі не підуть!”.

Кому потрібен фільм, звертайтесь. Передамо, перешлемо, привеземо.

Рекламний ролик

Гойдалка CRUZO

Вам також буде цікаво