Продакшн-студія “Divaki production” внесена до довідника української кіноіндустрії «Ukrainian Film Guide 2011/2012». Його презентують на «Берлінале». Цей довідник використовуватиметься для роботи українських делегацій на основних міжнародних кінофестивалях протягом року (у Берліні, Каннах, Москві, Торонто і т.д.).

«Ukrainian Film Guide 2011/2012» – це перша спроба представити вичерпний огляд української кіноіндустрії. Довідник включає найактуальнішу статистичну та аналітичну інформацію про нові кінопроекти, фінансові показники та основних гравців кіноринку.

Як зазначив керівник кінодистриб’ютерської компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов, «в українському кіно багато гетто, усі сидять по своїх норках», а впорядкування цього довідника дозволило неабияк розворушити вітчизняну кіноспільноту, члени якої залюбки розповідали про маловідомі успіхи своїх колег. Так, на момент старту роботи над проектом було відомо лише про три повнометражні фільми, що вийшли в Україні протягом 2011 року, а під кінець роботи – вже про 14.

Окрім цього, за минулий рік в Україні або в ко-продукції з Україною було знято 12 короткометражок, 15 документальних стрічок, 3 анімаційні фільми. В роботі перебувають 59 кінопроектів, більше половини яких мають з’явитися на світ протягом 2012 року.

Вам також буде цікаво